Relatietherapie in Frankrijk

relatietherapie in Frankrijk Dofnacoach relatieweekend relatieocoaching Liana van de Vendel

Relatietherapie in Frankrijk

Op onze prachtige locatie Domaine l’Arpent in Frankrijk organiseer ik samen met mijn man meerdaagse retreats voor stellen. In een vertrouwde en kleine setting tijdens deze relatietherapie in Frankrijk gaan we stap voor stap de diepte in. Het luxe vakantiehuis in Frankrijk/exclusieve gîte met zwembad en de nabij omgeving worden de werklocatie. Het ene dagdeel hard inspannen en het andere dagdeel hard ontspannen.

Praktische opdrachten en samen inzichten opdoen, maken het groeiproces persoonlijk en de week waardevol. We gaan zowel samen als 1-op-1 aan de slag.

U leert geen trucjes of snelle oplossingen. U leert de fundamenten van verbinding. Eerst die met uzelf, pas daarna die met uw relatie.

Herkent u zich in de volgende uitspraken?

  • “Ik voel me vaak alleen in onze relatie.”
  • “We spreken elkaars taal niet meer.”
  • “Mijn partner begrijpt mij niet en ik kan hem/haar niet overbrengen wat ik bedoel of voel.”
  • “We hebben vaak misverstanden: in de communicatie, in het contact maken en in de verbinding.”
  • “Wie ben ik zelf in relatie tot mijn partner?
  • “Ik mis de intimiteit.”

Is relatietherapie in Frankrijk eenmalig?

Mensen zijn voortdurend in beweging en om die reden zijn hun relaties dat ook. Verbindingen ontstaan niet vanzelf en blijven zeker niet vanzelfsprekend. Goede relaties vragen simpelweg om onderhoud. Waar zit ‘het zand in de tandwielen’ en ‘waar zit de olie’?

Daarom zie ik relatietherapie bij voorkeur als een goede APK om samen grondig onder de motorkap te kijken. Wat loopt gesmeerd? Wat rammelt er en kan er (nog) beter?

Soms eenmalig, soms met regelmaat. Afhankelijk van de afgelegde kilometers.

Via IK naar WIJ

Wat zijn relaties?  –  Relaties tussen mensen kunnen de vorm hebben van een liefdesrelatie in vele uitingen: huwelijk, samenwonen, latrelatie, open relatie, ouder-kindrelatie, broer-zus relatie, en dergelijke. Er hoeft echter geen liefde in het spel te zijn om van een relatie te spreken, want ook een zakenrelatie biedt een vorm van verbinding.

Verbinding –  Juist die verbinding maakt of ‘dé klik’ er is of niet (meer) is. Alleen komt er bij een relatie veel meer kijken dan alleen dé klik. De communicatie is één van de belangrijke factoren om een relatie te laten werken. In de momenten dat een open en heldere communicatie niet meer mogelijk is en de patronen zichtbaar worden, wordt het gevoel (de klik) extra aangetast en spelen de twijfels op: ‘Wil ik nog wel in deze relatie verder?’. Dit speelt zowel in liefdesrelaties als zakenrelaties. Daarnaast draait het in veel relaties over patronen, waar men samen in terecht gekomen is. En patronen zijn samen, maar zeker ook eenzijdig, te doorbreken, met de juiste aanpak.

Eigen verwachtingen en behoeften  –  Daarnaast spelen er in iedere relatie eigen, persoonlijke stukken uit het verleden mee die vaak onbegrepen verwachtingen of onbedoelde teleurstellingen veroorzaken. Doordat eigen persoonlijke stukken niet goed zijn uitgewerkt, zal een partner in een volgende liefdes- of zakenrelatie weer dezelfde problemen tegen komen. Want ieders energie trekt gelijkgestemde personen (en situaties) naar zich toe die (juist) als spiegels fungeren om oude stukken los te laten. Door bewust te zijn van de eigen belemmeringen en te werken op persoonlijke items (blokkades) werkt dit door in de uitstraling naar de directe omgeving toe en nemen de triggers in de relationele verbinding af. Pas dan is het moment om te kijken om te blijven of weg te gaan. Is die allereerste klik er nog?

Geïnteresseerd? –  Wilt u hier meer over weten. Vraag het gerust. Bel 00 33 (0)7 8737 7731.


relatietherapie in Frankrijk Dofnacoach relatieweekend relatieocoaching Liana van de Vendel DofnaCoach Praktijk Wageningen | Domaine l'Arpent | Retreats Retraite Zuid-West Frankrijk Liana van de Vendel
Domaine l’Arpent • Adembenemend mooi uitzicht op de keten van de Pyreneeën

duo coaching relatietherapie wageningen relatietherapie rhenen relatietherapie arnhem relatietherapie ede relatietherapie renkum relatietherapie veenendaal relatieproblemen relaties echtscheiding relatieproblematiek duocoaching duo coaching mediation echtscheiding therapeut duo coach